Music for the Millions is een gevarieerd programma vol muziek uit bekende opera’s. Zo hoor je o.a. de ouverture uit Rossini’s Barbier van Sevilla, het toegankelijke Siegfried-Idyll van Wagner en de ouverture uit de opera Nabucco van Verdi. Verwacht ook muzikaal spektakel met delen uit Puccini’s Manon Lescaut en Madame Butterfly en de populaire Carmen Suite van Bizet. Allen stukken waarin de liefde in al zijn vormen altijd een grote rol speelt. Het orkest van 25 musici staat onder leiding van Walter Proost.

Het European Philharmonia European Philharmonia gaat de uitdaging aan om zonder subsidies klassieke muziek te brengen voor een breed publiek. Een mooie uitdaging voor een mooie toekomst.

Walter Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. In 2012 had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het nieuwe orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.

Deel pagina: