28 maart 2023

Theater Geert Teis pioniert met mediastoelen

Vanaf volgende maand kun je bij Theater Geert Teis in Stadskanaal genieten van speciale mediastoelen. Deze stoelen zijn gericht op meer comfort voor de mobiel-gebruikende theaterbezoeker. Zo zijn de mediastoelen voorzien van een oplaadpunt voor je mobiel, een comfortabele armleuning, een verstelbare mobielhouder en de optie om de stoel te verhogen zodat je geen last hebt van de mensen voor je.

“Sommige bezoekers vinden het fijn om hele nummers of scènes te filmen. Dan is het natuurlijk vervelend als je batterij steeds verder leeg loopt”, zo zegt Jasper Stuut, marketingmedewerker bij het theater. “Voor die mensen is het een mooie service dat we hen een oplaadpunt bij de mediastoel bieden. En mocht je nou geen eigen oplader meehebben, dan kun je die afhalen bij de infobalie in de foyer.”

Daarnaast wordt de mediastoel uitgerust met zachte armleuningen voor meer comfort tijdens het foto’s maken of filmen. “Ben je van plan een langere scène te filmen of natuurlijk de hele voorstelling? Dan kun je gebruik maken van de mobielhouder. Daar kun je je mobiel in vast zetten en vervolgens op hoogte verstellen om je arm te ontlasten tijdens het opnemen”, aldus Mike Bakker, eveneens van de marketingafdeling.

De mediastoel heeft Theater Geert Teis samen ontworpen met de tech-uitvinder Sam Sung. “In de theaterwereld wordt er door bezoekers steeds meer gebruik gemaakt van de mobiele telefoon. Om voor hen de lasten te verlichten van het constante foto’s maken en filmen is er vanuit veel theaters de vraag om deze bezoekers meer comfort te brengen. Met de mediastoel die samen met Theater Geert Teis is ontworpen wordt in die vraag voorzien”, spreekt Sung.

Naar verwachting zullen er in het theater in Stadskanaal twintig mediastoelen worden geleverd. Daarmee is Theater Geert Teis de landelijke koploper in de nieuwste ontwikkelingen op theatergebied. “Aankomende zaterdag worden de eerste mediastoelen in gebruik genomen. We hopen dat het veel verlichting zal brengen voor de bezoekers”, besluit Jasper.