Nadat Philippe Elan in februari 2020 in samenwerking met het Residentie Orkest het prachtige concert Ma France had opgenomen met een paar liederen uit zijn gelijknamige programma lijkt zijn energie verdubbeld en zijn speelplezier verveelvoudigd. Samen met Reyer Zwart heeft hij inmiddels een nieuw chansonprogramma ontwikkeld, waarin wederom chansons van de groten uit het Franse liedrepertoire te horen zijn, zoals van Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Elk van die liederen krijgt de aandacht en gepassioneerde vertolking die deze vereisen. Ook bij Tout Elan worden de liederen afgewisseld met jeugdherinneringen en anecdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson.

Het repertoire uit de voorstelling is terug te vinden op het meest recente album van Philippe Elan ‘Quelques mots d’amour’ (Challenge Records 2021) en vormteen gevarieerde afspiegeling van de muzikale samenwerking tussen deze twee rasartiesten door de jaren heen.
 

Philippe Elan
De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Amsterdam  nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen  kennen hem van de succesvolle theatertours  ‘Vive  la France’. Ondertussen behoort hij  tot de beste chanson stemmen van Nederland. Over de theatershow Ma France (2019) schreef  Jacques  d’Ancona "Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire... een tour de chant van een bijzondere klasse" *****.

Het repertoire uit de voorstelling is terug te vinden op  het meest recente album van Philippe Elan ‘Quelques mots d’amour’(Challenge Records 2021) en vormteen gevarieerde afspiegeling van de muzikale samenwerking tussen deze twee rasartiesten door de jaren heen.

Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire, een tour de chant van bijzondere klasse (...)

Jacques D'Ancona (DvhN) ★★★★★

Beluister hieronder de nieuwe single van Philippe Elan 'Enfer et Paradis', afkomstig van het gelijknamige nieuwe album dat in april uitkomt:

Deel pagina: